Cum se diagnosticheaza hemoroizii?

Tehnici de diagnosticare pentru hemoroizii externi

Exista numeroase tehnici pe care le puteti folosi pentru a va diagnostica singuri hemoroizii externi. Dupa ce mergeti la toaleta, incercati si vedeti daca simtiti vreo protuberanta in zona anala sau daca sunt dovezi de sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta.

Spre deosebire de alte afectiuni, hemoroizii sunt destul de usor de diagnosticat fara ajutorul unui medic. Mai jos aveti prezentate cateva optiuni de diagnosticare pentru hemoroizi pe care le puteti aplica singuri acasa, dar si cateva din examenele medicale prin care se diagnosticheaza hemoroizii.

Protuberantele sau pielea mai inchisa la culoare in jurul anusului pot indica faptul ca aveti hemoroizi care prolabeaza prin anus. Daca umflaturile sunt sensibile la atingere, hemoroizii dvs. pot fi considerati hemoroizi trombozati, caz in care trebuie sa mergeti la doctor imediat.
In cazuri rare, diferite tipuri de cancer perineal pot aparea sub forma unor hemoroizi externi.

Cand ar trebui sa mergem la doctor pentru un diagnostic pentru hemoroizi?

Este posibil ca uneori sa simtiti mancarimi si durere. Cu toate acestea, exista si alte afectiuni sau probleme ce tin de zona anala, precum fisurile anale, care au aceleasi simptome ca hemoroizii. Pentru a fi siguri ca in cazul dvs. este vorba de hemoroizi, ar trebui sa mergeti la doctor. Nu vreti sa incercati sa tratati ceva de care credeti ca suferiti, cand e posibil sa fie vorba de altceva, poate mai serios.
Hemoroizii interni necesita de asemenea opinia unui medic. In acest caz, hemoroizii pot fi usor diagnosticati daca pot fi localizati, cum se intampla in cazul acelor hemoroizi interni care prolabeaza prin anus sau care cauzeaza sangerari rectale.

Hemoroizii pot fi diagnosticati si prin examinarea anusului. Desi poate fi destul de stanjenitor, este singura metoda prin care pot fi identificati hemoroizii externi.

Un doctor va poate diagnostica cu hemoroizi analizand simptomele pe care le-ati resimtit si antecedentele dvs. Medicale.

Un alt examen medical presupune efectuarea unei biopsii in zona afectata pentru a detecta infectii posibile sau alte afectiuni.

In unele cazuri, unele persoane au nevoie de o examinare mai atenta. In aceste cazuri, se foloseste un anoscop. Acest instrument este un tub luminos concav, care este introdus in rectul dvs., ajutand medicul sa localizeze hemoroizii interni, tumori sau fisuri anale, oferind in acelasi timp o imagine completa a rectului dvs.

Prin examinarile rectale se pot identifica atat hemoroizii interni cat si posibile tumori canceroase in canalul anal sau in rect.

In timp ce doctorul scoate anoscopul afara din rect, orice hemoroizi interni sunt usor reperati. Este posibil ca doctorul sa va ceara sa va incordati ca in timpul defecatiei, pentru a ajuta la diagnosticarea hemoroizilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *