Femeile insarcinate si hemoroizii

Hemoroizii in sarcina

Sarcina este o perioada minunatasi plina de schimbari majore in viata unei femei. Din pacate in sarcina pot interveni si unele boli sau afectiuni mai mici. Este posibil sa aveti deja o buna prietena care sa va fi oferit toate informatiile cu privire la perioada de sarcina, inclusiv lucrurile mai neplacute. Sau poate ca faceti parte din categoria femeilor insarcinate care sunt luate prin surprindere de unele informatii cum ar fi cele despre greturi, hemoroizi si deplasari frecvente la toaleta.

Nu toate femeile au hemoroizi in sarcina, insa aceasta este o afectiune extrem de comuna in sarcina. Din fericire exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru minimizarea disconfortului si pentru a stimula vindecarea in timpul perioadei postnatale.

cum se manifesta hemoroizii in sarcina

Simptomele hemoroizilor in sarcina

In timpul sarcinii organismul femeii trece prin foarte multe schimbari. Uneori exista cazuri cand este destul de dificil sa va dati seama daca este vorba despre schimbari normale sau daca sunt simptome ale unor boli ce necesita atentie deosebita si tratament.

Oricand sunteti nesigura in ceea ce priveste simptomele pe care le aveti, cel mai bine este sa discutati cu medicul care va urmareste sarcina.

Iata cateva simptome ale hemoroizilor pe care le pot avea femeile insarcinate:

– senzatie de mancarime sau arsura

– observati sange rosu intens pe hartia igienica dupa eliminarea scaunului

– durere intermitenta acuta in apropierea zonei anale

– observati o mica umflatura in jurul anusului

– simtiti durere surda in timpul sau dupa eliminarea unui scaun

– disconfort

exercitii pentru femeile gravide

Daca observati pete de sange pe hartia igienica este extrem de important sa va adresati cat mai curand medicului care poate stabili un diagnostic pertinent in urma caruia puteti primi un tratament adecvat.

De ce apar hemoroizii in sarcina?

Un lucru este cert: in timpul sarcinii si in perioada post natala, femeile sunt mai predispuse la hemoroizi. Acestia apar frecvent in timpul ultimului trimestru de sarcina si dupa prima luna de la nastere.

Factorii de risc ce pot determina aparitia hemoroizilor in sarcina includ:

– constipatia

– istoricul medical legat de hemoroizi sau fisuri anale

– o greutate mai mare de 3800 grame a bebelusului la nastere

– incordarea pentru o perioada mai mare de 20 de minute in timpul nasterii.

In timpul sarcinii, o femeie are un volum de sange mai mare si greutatea suplimentara apasa pe zona perineului si rectului, lucru ce contribuie la aparitia hemoroizilor.

Volumul de sange suplimentar duce la aparitia hemoroizilor si atunci cand stati pe scaun sau in picioare o perioada lunga de timp.

O alta cauza poate fi si ridicarea obiectelor grele, caci unele viitoare mame cu greu pot evita aceste lucruri in timpul sarcinii.

Femeile insarcinate si hemoroizii

Hemoroizii si volumul de sange in sarcina

Cresterea volumului de sange in sarcina duce la dilatarea venelor. Cand aceste vene sunt supuse presiunii din cauza uterului care este in crestere, este evident ca exista riscul sa devina vene varicoase – lucru care inseamna ca vor fi anormal de umflate sau dilatate.

Hemoroizii si constipatia la femeile insarcinate

Din momentul in care descopera ca sunt gravide, multe femei devin mult mai atente la ce mananca si la sistemul digestiv (de la greturi la constipatie cronoca).

Din cauza digestiei lente in timpul sarcinii si cresterii necesitatii de hidratare constipatia se poate instala frecvent la femeile insarcinate. Acest lucru este un factor serios care poate duce la aparitia hemoroizilor.

Prin urmare, este deosebit de important sa va hidratati vine si sa consumati alimente bogate in fibre (legume si fructe proaspete). Evitati painea si cerealele, caci acestea pot inrautati lucrurile.

Este indicat sa luati legatura cu medicul care va urmareste sarcina in urmatoarele situatii:

– Aveti dureri persistetnte in zona abdomenului sau in apropierea anusului

– Simptomele pe care le aveti nu dispar sau se agraveaza in 7 zile

– Observati schimbari dureroase in modul normal de eliminare a scaunului mai mult de 7 zile.

Remedii pentru hemoroizii prezenti la femeile insarcinate

Mergeti pe varianta naturista si evitati orice creme, unguente, ceaiuri, pastile, geluri (chiar si ceaiuri) nepermise in sarcina.

Iata cateva remedii naturiste:

– faceti bai de sezut timp de 10 minute pe zi

– aplicati tinctura de arnica in zona anala

– unii medici recomanda acupunctura pentru o circulatie mai buna a sangelui

Discutati cu medicul care va urmareste sarcina inainte de a opta pentru un asemenea tratament.

In cazuri extreme, se poate ajunge la tratamente medicamentoase pe baza de injectii, supozitori si chiar interventie chirurgicala, insa avand in vedere ca vorbim despre tratamente pentru femeile insarcinate, medicul va incerca pe cat posibil sa evite asemenea interventii care ar putea afecta fatul intr-un fel sau altul.

Hemoroizii in sarcina

Sfaturi suplimentare

Pentru unele femei insarcinate stergerea dupa eliminarea scaunului poate fi dureroasa. De aceea, puteti incerca sa folositi servetele umede pentru bebelusi (atentie: sa fie fara arome si substante chimice). Poate fi benefic sa folositi un colac/ inel pe care sa va asezati atunci cand stati pe scaun.

Este neplacut sa aveti de a face cu hemoroizii, dar din fericire pentru multe femei insarcinate, acesta este o afectiune temporara.

Unele lucruri cum ar fi o dieta echilibrata, faptul ca va ascultati corpul cand vine vorba despre ridicarea greutatilor si stand in sezut sau in picioare, precum si alte tratamente naturiste va pot ajuta sa tineti lucrurile sub control in ceea ce priveste hemoroizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *