Fistule perianale

Fistule Perianale, o afectiune ce recidiveaza frecvent

Din punct de vederere chirurgical inelul anorectal se afla la aproximativ 1-1,5 cm deasupra Liniei Dintate. Lungimea totala a canalului anal este de aproximativ 4-5 cm.
Aceste fistule perianale sunt o afectiune comuna, care de multe ori recidiveaza, din cauza usurintei cu care se infecteaza.

Sfincterul anal este compus din trei straturi:

1. Definitia sfincterul intern: este acea continuare a muscularii netede si circulare a rectului, involuntar contractata in timpul de odihna si relaxata la defecare.
2. Spatiul Intersfincterian si 3. sfincterul extern: Aceasta formatiune musculara striata actioneaza voluntar, este impartita in trei straturi si functioneaza ca o unitate.

Definitie: fistule perianale reprezinta o conexiune anormala intre piele si suprafata epiteliului canalului anal.

Cauzele care provoaca fistule perianale:

1. Obstructia glandei anale, care duce la staza si infectia cu abces, formand fistula (cele mai frecvente cazuri).
2. Infectii (virale, fungice, sau TB)
3. Eliminarea hemoroizilor printr-o operatie chirurgicala;
4. Diverse boli care inflameaza intestinul: boala Crohn, ulcere, colita etc.
5. Fistule PrianaleMalignitate

Fistulele perianale sunt de patru tipuri: intersfincteriana, transfincteriana, suprasfincteriana si extrasfincteriana.

Fistulele cele mai frecvente sunt intersfincteriana si transfincteriana.
Fistula extrasfincteriana este mai putin frecventa si este intalnita numai la pacientii care au avut mai multe operatii.
O fistula superficiala este o fistula care nu are nici o legatura cu sfincterul sau glandele perianale si nu face parte din clasificarea Parks.
Tratamentul se concentreaza pe eliminarea cailor primare dar si secundare, pentru prevenirea recurentei si pentru pastrarea continentei.
Fistulele perianale apar foarte des din cauza bolii Crohn sau operatiilor anorectale la care au survenit diverse complicatii.
Tratamentul administrat depinde de anatomia fistulei, in cazul in care este vorba de o fistula simpla, un mic defect al mucoaselor, poate fi cercetata pentru a identifica defectul mucoasei la linia dintata, apoi tractul poate fi deschis.
Acest lucru este posibil numai in cazul in care sfincterul extern nu este implicat.
Daca exista o fistula extrasfinteriana, partea de jos este deschisa, in acest caz, defectul mucoasei care se pozitioneaza in rect, este inchis chirurgical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *