Medicul Proctolog decide daca ai nevoie de operatie

Hemoroizii au devenit o afectiune ingrijoratoare pentru populatia intregii lumi. Fiindca traim in secolul vitezei, aceasta afectiune nu poate decat sa continuie sa faca victime daca nu decidem sa facem niste schimbari radicale in modul nostru de viata. Intrebarile urmatoare sunt unele dintre cele mai frecvente adresate de pacienti medicului proctolog, iar raspunsurile sunt cele pe care toti cei care sufera de hemoroizi le asteapta.

Care sunt riscurile unei operatii pentru hemoroizi?

Se estimeaza ca operatiile pentru hemoroizi realizate sub forma unei hemoroidectomii au succes in aproape 90 la suta din cazuri. Totusi pacientii pot fi afectati de anumite efecte secundare neplacute care apar in urma unei operatii pentru hemoroizi, precum dureri, sangerari, infectii, incontinenta, scurgeri de materii fecale, incapacitatea de a urina datorata inflamarii muschilor pelvieni si a spasmelor care apar in urma operatiei pentru hemoroizi, reactii adverse la anestezie si balonare.

Cat de dureroasa este o operatie pentru hemoroizi?

Majoritatea pacientilor simt dureri dupa ce sufera o operatie pentru hemoroizi. Foarte multi sunt capabili sa tina sub control aceasta durere legata de operatia pentru hemoroizi cu ajutorul unor medicamente, unor analgezice banale precum ibuprofen sau acetaminophen. Acest lucru nu este valabil in cazul tuturor persoanelor care au suferit o operatie pentru hemoroizi, in anumite cazuri durerile sunt atat de mari incat trebui controlate cu analgezice puternice care trebuiesc recomandate de medicul care a efectuat operatia. Printre cele mai mari neplaceri cauzate de o operatie pentru hemoroizi se numara spasmele (in prezent Botox-ul este studiat ca un posibil remediu) si durerile aparute in timpul defecarii. In principal neplacerile datorate operatiei sunt mancarimi interne, care apar dupa defecare, si nevoie constanta dar falsa de a elimina materii fecale.

Preveniti constipatia pentru a preveni hemoroizii

Ca intotdeuna, in cazul oricarei afectiuni, cel mai bun tratament este prevenirea. Pentru cei mai multi oameni, prevenirea pentru hemoroizi este sinonima cu prevenirea scaunelor tari. Scaunele tari duc la depunerea unui efort prea mare pentru eliminarea lor, iar acest efort suplimentar duce la hemoroizi. Scaunele tari agreseaza acei hemoroizi deja existenti facandu-i sa sangereze, ducand astfel la cazuri complicate de hemoroizi. Depunerea unui astfel de efort in mod constant fara nici o modificare in comprtament, dieta si modul dvs de viata va duce la aparitia temutilor hemoroizi. Constipatia este de asemenea un motiv pentru aparitia acestor hemoroizi, iar aceasta poate fi tratata de catre proctolog prin aceleasi masuri exprimate mai sus. Asadar, daca nu doriti sa suferiti o operatie pentru hemoroizi medicul proctolog va da doua sfaturi simple : mancati sanatos si faceti exercitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *