8 moduri prin care puteti preveni aparitia hemoroizilor

8 moduri prin care puteti preveni aparitia hemoroizilor

 

Din moment ce problema hemoroizilor este o afectiune atat de comuna pentru multi oameni in aceste zile, este important sa cunoastem ce putem face pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea hemoroizilor. Chiar daca veti respecta toate tehnicile de prevenire a hemoroizilor, exista totusi o sansa sa fiti afectat la un moment dat. Totusi, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti legat de minimizarea acelei sanse.

 

  1. Asigurati-va ca dieta Dumneavoastra include o cantitate suficienta de fibre. In timp ce unele persoane pot opta pentru integrarea unor suplimente de fibre ca sa-si asigure necesarul zilnic de, alte persoane pot reusi sa consume o cantitate de fibre suficienta cu ajutorul alimentelor proaspete. Este vorba despre fructe si legume, precum si de cereale integrale sanatoase. Acestea pot sa dea cele mai bune rezultate.

 Alimentatia pentru prevenirea hemoroizilor

  1. Evitati sa beti anumite lichide sau sucuri care nu sunt benefice pentru organism in general. Acestea pot cauza aparitia simptomelor de hemoroizi. Aceste tipuri de bauturi includ alcoolul, cafeaua, alte bauturi pe baza de cofeina, sucuri acidulalte, sucuri dulci din comert care contin o serie de conservanti si e-uri, energizante, cola. Toate acestea pot fi foarte daunatoare pentru organismul Dumneavoastra si va pot aduce o serie de prejudicii sanatatii, inclusiv cele legate de hemoroizi.

 Hidratarea pentru prevenirea hemoroizilor

  1. Este foarte important sa beti o cantitate minima recomandata de apa in fiecare zi. Pentru toate functiile din corpul Dumneavoastra este bine sa consumati apa in cantiate suficienta. Cantitatea recomandata de apa pe zi este de 8 pahare. Persoanele care au probleme grave cu greutatea, sunt obeze vor trebui sa bea si mai multa apa pentru a obtine cele mai bune efecte.

 

  1. Incercati sa tineti pasul cu activitatile de zi cu zi, sa faceti suficienta miscare pentru a preveni aparitia hemoroizilor. Daca acordati 30 de minute in fiecare zi unui anumit tip de exercitiu fizic veti ajuta cu adevarat la intarirea tonusului si organismului. Activitatea fizica va poate ajuta pentru mentinerea sanatoasa a anusului si a zonelor rectale. Exercitiile regulate va ajuta, de asemenea, sa aveti un sistem digestiv care sa functioneze mai bine si sa determinati organismul sa elimine reziduurile mai eficient.

 exercitii pentru prevenirea hemoroizilor

  1. Nu incercati sa ridicati obiecte grele, de unul singur. Nu numai ca riscati sa aveti o problema cu spatele sau cu alte parti alte trupului, dar, de asemenea, veti „ajuta” la aparitia bolii hemoroidale. In cazul in care organismul este sub presiunea de a incerca sa ridice un obiect greu, presiunea respectiva poate determina umflarea venelor din zona rectala.

 

  1. Pentru a preveni aparitia hemoroizilor si pentru a-i combate trebuie sa mentineti zona anala curata. Acest lucru este esential. Daca nu respectati si nu mentineti o igiena corespunzatoare, spalare frecventa a zonei anale, tesutul se poate irita. Asa se intampla, de exemplu daca va stergeti cu un material uscat prea aspru in zona respectiva. Un alt aspect important legat de acest lucru este sa schimbati frecvent lenjeria. Purtati imbracaminte din bumbac curata si lejera.

 

  1. Pentru a preveni aparitia hemoroizilor este necesar sa incercati sa mentineti o greutate a corpului corespunzatoare inaltimii Dumneavoastra. Persoanele obeze sunt mai predispuse la afectiuni legate de hemoroizi. De asemenea, persoanele obeze reusesc cu greu sa-si asigure o igiena corespunzatoare a zonei anale, care trebuie sa fie mereu curata si uscata. In plus, greutatea va pune presiune pe venele si tesuturile care determina aparitia hemoroizilor.

 moduri prin care puteti preveni aparitia hemoroizilor

  1. Cand mergeti la baie lasati lucrurile sa vina de la sine. Nu va incordati pentru a impinge si a elimina un scaun. Acest lucru poate provoca o presiune prea mare asupra tuturor tesuturilor si venelor din zona anala. Incordarea determina direct umflarea si durerea asociala cu hemoroizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *