Caracteristicile bolii hemoroidale

Boala hemoroidala este una dintre cele mai cele mai raspandite maladii. Cu aceasta boala se confrunta peste 50% din varstinici. Mult mai ingrijorator este faptul ca boala este foarte prezenta si in randul persoanelor tinere si foarte tinere.

De ce apar hemoroizii in randul persoanelor tinere:

Alimentatia precara este un factor extrem de impotant care duce la apritia constipatiei si implicit a bolii hemoroidale. O alimentatie precara, inseamna lipsa aportului necesar de fibre si vitamine din meniul zilnic.

Caracteristicile bolii hemoroidale

Consumul de bauturi alcoolice este un factor care poate duce la aparitia si mai ales dezvoltarea bolii hemoroidale. Cei care sufera de hemoroizi si nu numai, trebuie sa stie ca daca vor consuma bauturi alcoolice, prezinta un risc extrem de mare de constipatie si evident de dezvoltare a acestei boli extrem de neplacute ( hemoroizii ).

Efortul sustinut si sedentarimsul sunt si ei factori care contribuie decisiv la aparitia si dezvoltarea bolii hemoroidale. Trebuie subliniat faptul ca efortul sustinut nu inseamna exercitiile fizice si sportul in genral. Efortul sustinut inseamna ridicarea unor greutati mari, care pot pune presiune pe zona anala si astfel boala hemoroidala se poate forma si dezvolta extrem de rapid. Ei bine, o viata sedentara este total inadecvata pentru oricare dintre noi. Din pacate, sedentarismul este extrem de prezent in vietile noastre de zi cu zi, asta in ciuda faptului ca traim in secolul vitezei. Sedentarism inseamna statul pe scaun ore in sir, statul intr-o pozitie anume foarte mult timp si alte obiceiuri asemanatoare si bineinteles daunatoare. Combaterea sedentarismului se poate face extrem de simplu si practic pentru oricine va fi o adevarata placere. iata cum se poate face acest lucru usor si placut:

hemoorizi

Mersul pe bicicleta si hemoroizii.

Mersul pe bicicleta pe distante lungi nu este recomandat in caz de hemoroizi. Cand stam pe un scaun normal greutatea este sustinuta de tuberozitatea noastra ischiala. Dar pe o sa ingusta, greutatea apasa in totalitate pe zona anala si pubiana, lucru care pune presiune pe pelvis si pe nervii din aceasta regiune. De fapt discfunctia erectila este o problema comuna in randul profesionistilor ciclisti. Prin urmare, daca suferiti de hemoroizi si vreti sa mergeti cu bicicleta trebuie sa fiti atent sa aveti o sa buna: lunga, cu o gaura in mijloc si destul de larga.

Sportul si hemoroizii de gradul III sau IV.

In acest stadiu exista mereu riscul de prolaps, hemoroizi care pot deveni usor trombozati. Prin urmare, acesti pacienti trebuie sa faca miscare zilnica moderata pentru a tine boala sub control.

Se pot folosi creme si unguente in zona anala inainte si dupa exercitiile fizice/ sport?

Toate aceste preparate topice au un lucru in comun in tratamentul bolilor hemoroidate: cand transpirati mai mult in timpul antrenamentului, se lipesc cu usurinta si provoaca mancarime. Problema se poate rezolva usor printr-un tampon de vata mic, plasat in zonele tratate ale pielii pentru a reduce umezeaza si lichidul in exces.

hemoroizi durerosi

Cand pot incepe sa fac sport din nou dupa operatia de hemoroizi?

Depinde foarte mult de tipul de operatie si modul in care se vindeca zona anala. Daca incepeti prea devreme riscati sa apara complicatii si sangerari. In general timpul de recuperare este de 3-4 saptamani.

Hemoroizi interni si hemoroizi extreni

Exercitiile fizice realizate pe podea pot preveni bolile hemoroidale?

Beneficiile acestor exercitii sunt de multe ori supraevaluate. Nu trebuie sa uitam ca boala hemoroidala este cauzata de un tesut conjunctiv slab si nu de slabiciunea musculara. Spre deosebire de muschi, tesutul conjunctiv nu poate fi fortat pentru rezultate vizibil mai bune. instruit. Nici un beneficiu real al exercitiilor asupra zonei pelvine nu a fost inca dovedit stiintific.

Toate aceste exercitii, plus o alimentatie adecvata si o foarte buna hidratare vor elimina problemele si grijile legate de boala hemoroidala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *