Cauzele aparitiei hemoroizilor

Hemoroizii sunt vase de sange dilatate care se afla la nivelul zonei anale. Mai exact, aceste vase de sange sunt situate in partea inferioara a rectului. Din cauza dilatarii, venele hemoroidale sunt iritate atunci cand apare tranzitul intestinal.

Hemoroizii se grupeaza in doua mari categorii: hemoroizi interni si hemoroizi externi. Atat hemoroizi inteni cat si hemoroizii externi sunt extrem de durerosi pentru pacienti. Pe langa durere, pacientii simt mai multe neplaceri provocate de hemoroizi ( mancarimi, sangerari ) etc.

Cauzele aparitiei hemoroizilor

De regula hemoroizii apar la persoanele trecute de prima tinerete. Studiile medicale indica faptul ca aproximativ jumatate din populatia trecuta de 50 ani sufera de aceasta boala neplacuta. In ciuda faptului ca este destul de frecventa, doar in foarte putine cazuri se produc complicatii, in asa fel incat sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.

De ce apar hemoroizii

Constipatia si hemoroizii

  • Una dintre principalele cauze pentru care apar hemoroizi este constipatia. Trebuie subliniat faptul ca si constipatia apare datorita mai multor factori. Alimentatia necorespunzatoare este unul dintre factorii principali care favorizeaza aparitia constipatiei si implicit aparitia hemoroizilor. Slaba hidratare este un alt exemplu datorita caruia apare constipatia si boala hemoroidala. Pentru prevenirea si inlaturarea hemoroizilor si a constipatiei este necesar sa consumati cat mai multe lichide naturale ( minin 2 l/zi ) si sa adoptati un regim bazat pe fibre si vitamine.
  • Nu doar constipatia este cauza pentru care apar hemoroizii ci si diareea acuta. Mersul frecvent la toaleta poate sa irite zona anala si astfel boala hemoroidala isi poate face aparitia. De aceea este recomandat ca atunci cand suferiti de constipatie sa evitati consumul de laxative. Acestea va pot face mai mult rau decat bine.
  • Sedentarismul reprezinta un alt factor care poate declansa boala hemoroidala. Sedentarismul este una dintre principalele cauze pentru care persoanele tinere sufera de hemoroizi. In principiu cei mai afectati tineri de aceasta boala sunt cei care isi desfasoara activitatea in cadrul unui birou sau conducatorii auto. Sedentarismul se poate combate extrem de usor. In acest sens sunt indicate practicarea unor exercitii fizice usoare sau plimbari relaxante ( de exemplu exercitiile Kegel ).
  • Boala hemoroidala nu apare doar in randul persoanelor care isi desfasoara activitatea intr-un mediu static. De aceasta boala sunt afectate si persoanele care ridica greutati mari. Spre exemplu, atunci cand o persoana ridica o greutate mare, apare o presiune foarte mare asupra zonei anale, care poate favoriza aparitia bolii hemoroidale.

De ce apar hemoroizii

  • Obezitatea este un alt factor cheie, datorita caruia boala hemoroidala isi face aparitia. Pentru a indeparta acest factor este recomandat sa adoptati un regim bazat pe fibre si sa consumati cat mai multe lichide. Desigur, in cazul persoanelor supraponderale sunt absolut necesare si exercitiile fizice.
  • Hemoroizii apar deseori si in cazul femeilor gravide. Aceasta boala apare asupra femeilor gravide din pricina greutatii mare care pune o presiune crescuta pe zona anala. La fel ca si in celelalte cazuri este indicat regimul alimentar echilibrat si exercitiile fizice usoare.
  • Boala hemoroidala poate sa apara si din pricina diferitelor afectiuni ale ficatului. Trebuie subliniat faptul ca bolile de ficat determina o acumulare mare de sange in zona pelviana, in acelas timp venele din zona anala se inflameaza foarte tare.
  • Sexul anal isi pune si el amprenta asupra aparitiei acesti boli dureroase. In cazul in care aveti hemoroizi este indicat sa nu practicati sexul anal, deoarece boala se poate agrava.
  • In unele cazuri s-a dovedit ca boala hemoroidala poate fi ereditara.

tipuri de hemoroizi

Indiferent din ce cauza apare aceasta boala, ea trebuie tratata de indata ce a fost descoperita. Tratamentul pentru hemoroizi este unul destul de usor si este benefic pentru intreg organismul. In cazul in care se tergiverseaza tratarea bolii, aceasta se va agrava si se poate ajunge chiar si la o neplacuta si foarte dureroasa interventie chirurgicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *