Cum puteti evita operatia de hemoroizi sau fisura anala?

Denumirea de „hemoroizi” e cunoscuta, gresit, ca fiind numele unei boli, desi toata lumea, in mod natural, are hemoroizi. Hemoroizii sunt vase de sange situate in sfincter si ca atare, au rolul sa canalizeze cantitatea mare de sange care ajunge in acest loc si sa permita fecalelor sa iasa din corp fara senzatie de durere.

Problema incepe cand functionarea hemoroizilor e deranjata si ei se transforma in vase umflate, sangerande si dureroase. Si astfel, orice mers la toaleta devine un eveniment dureros si neplacut.

E surprinzator cat de multi oameni descopera mult prea tarziu, mult dupa ce au trecut operatia de extirpare a hemoroizilor, ca de fapt ar fi existat si o alta posibilitate, si ca operatia nu era inevitabila. Dar bine inteles ca atunci e deja prea tarziu… In multe cazuri se poate scapa de hemoroizi si chiar si de fisura anala prin cateva scurte sedinte de tratament, fara a te apropia macar de spital si fara internare.

Tratamentele naturiste pot fi foarte eficiente in stadiile incipiente ale bolii.

Datele statistice arata ca peste 50% din populatia adulta sufera de hemoroizi care au devenit o problema extrem de deranjanta, dar numai cateva procente necesita interventie chirurgicala. Iar daca aceasta afirmatie e adevarata, se pune intrebarea: Cum se poate explica faptul ca totusi, atat de multi pacienti sunt indrumati sa faca operatie de hemoroizi si fisura anala?
Una din cauze este lipsa de chirurgi-proctologi specializati in problemele sfincterului, iar a doua cauza este lipsa mijloacelor tehnologice si solutiilor moderne adecvate.

Cine are nevoie de operatie?

Numai pacientul considerat un caz cu adevara grav, la care medicul a diagnosticat hemoroizi de gradul 4, are nevoie de operatie. In general hemoroizii in aceasta stare sunt rezultatul neglijarii, care impune interventia chirurgului, fara posibilitatea unui tratament ambulatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *