De ce sa evitati operarea hemoroizilor sau a fisurilor anale?

Intr-adevar, hemoroizii sunt o problema foarte deranjanta, care limiteaza si afecteaza calitatea vietii, dar fiecare din noi trebuie sa se gandeasca bine daca merita sa treaca prin suferintele cauzate de operatie, daca problema poate fi rezolvata fara cutitul chirurgului. Iar in ce priveste riscul adevarat, nu trebuie uitat ca operatia nu este numai dureroasa, dar cu adevarat riscanta.

Oare nu merita sa folositi solutia care va va scapa de operatie si de suferinte?

Pacientul care doreste sa fie operat de hemoroizi trebuie sa stie ca e vorba de una dintre operatiile cele mai dureroase posibile, spun medicii. De asemenea, pacientul trebuie sa ia in calcul ca dupa operatie va trebui sa stea in pat timp de cca 2 saptamani, va avea dureri, nu va putea sa se duca la lucru.

Riscuri majore: lezarea muschilor inchizatori

In cursul operatiei de hemoroizi, ca si in cursul celei pentru fisura anala, chirurgul sectioneaza tesuturile in regiunea sfincterului. Acest lucru poate sa lezeze alti muschi – a caror rol este sa fie „portarii” sfincterului.
Ei sunt cei care executa deschiderea si inchiderea sfincterului, dupa nevoie. Si ce se intampla in cazul cand acesti muschi sunt lezati? Omul pierde controlul asupra iesirilor, si va descoperii ca are nevoie de scutece, ca un bebelus…
Acest lucru nu este nu numai neplacut si deranjant, dar la un adult poate complica cursul vietii! Iar pacientul care a fost lezat in timpul operatiei, va fi nevoit sa se supuna altor operatii, si nici acestea nu vor putea totdeauna sa repare daunele. Acum puteti intelege ca merita, chiar foarte mult, sa evitati operatia, daca exista o solutie ambulatorie, fara cutit.

La operatie, anestezia este inevitabila

Se stie ca anestezia poate comporta riscuri pentru toti pacientii, si in special pentru cei cu sanatatea afectata. Procedura de anestezie poate fi insotita de complicatii, se poate intampla ca pacientul sa nu se trezeasca din anestezie, cu toate ca aceasta se intampla relativ rar. Intrebarea pe care pacientul trebuie sa si-o puna este: merita sa ma supun interventiei chirurgicale pentru hemoroizi, cu riscurile legate de anestezie, daca pot sa aleg solutia ambulatorie nelegata de nici un fel de riscuri? Doar la Clinica Proctoline s-a reusit sa se rezolve problema hemoroizilor in procent de 96%, fara operatie si fara anestezie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *