Despre noi

despre noi

Hemoroizii reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta mai mult de 50% din oameni. In ultimii ani procentul este in crestere si situatia este de-a dreptul alarmanta. Boala hemoroidala este una dintre bolile extrem de dureroase, dar care nu pune in pericol viata pacientilor. Hemoroizii se pot trata extrem de usor si nu foarte costisitor, bineinteles daca sunt tratati inca din faza incipienta. Din moment ce tratamentul bolii se tergiverseaza, costurile cresc si modalitatile de tratare pot deveni mai complicate, ajungand chiar si pana la o nedorita si dureroasa operatie.

Cine suntem noi

Noi suntem un grup de tineri, studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj – Napoca. Suntem studenti in anul 1 si fiecare dintre noi ne dorim cu ardoare sa ajutam cat de mult putem oamenii, pentru ca mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi va avea nevoie de ajutorul cuiva. Datorita faptului ca suntem stundenti la o astfel de universitate foarte apreciata, cercetarea noastra pe acest domeniu a fost oarecum inlesnita. Spunem ca a fost inlesnita, pentru ca am stat de vorba si am invatat de la foarte multi medici proctologi, ceea ce pentru noi este o mare onoare.

Cum am inceput sa studiem aceasta boala

Cativa dintre tatii nostrii sunt soferi pe tir. Pe langa placerea de a vedea o multime de locuri foarte frumoase, aceasta meserie implica si cateva dezavantaje. Aici nu ne vom referi la accidentele rutiere ci la mediul de viata pe care il duc soferii profesionisti. Din pricina conditilor si a altor factori, soferii de tir au o alimentatie destul de saraca in fibre si vitamine. Aceasta alimentatie favorizeaza aparitia copnstipatiei si implicit si a bolii hemoroidale. Nu doar alimentatia ci si mediul de lucru static favorizeaza aparitia hemoroizilor. Da, este adeavarat ca un sofer profesionist are un mediu static de lucru, avand in vedere ca trebuie sa stea mai multe ore pe scaun, neputand sa se ridice sau sa faca exercitii fizice. Ei bine, daca combinam alimentatia saraca in fibre si vitamine cu o deshidratare si cu mediul static de lucru, mai mult ca sigur ca boala hemoroidala isi va face aparitia.

De ce dorim sa ajutam oamenii

La inceput dorinta a fost sa ne ajutam proprii parinti. Mai apoi ne-am dat seama ca am putea fi de ajutor mult mai multor oameni. Foarte important este faptul ca nu am facut toata cercetarea pentru o remuneratie, doar din dorinta de a ajuta. Stim cum tatii nostrii veneau acasa destul de rar si atunci cand ne intalneam cu ei erau foarte tristi, incercand sa-si ascunda durerile si neplacerile provocate de hemoroizi. Nu este chiar usor sa conduci cateva ore apoi sa vrei sa te odihnesti si sa nu poti dormi din cauza durerilor, mancarimilor sau a usturimii provocate de boala hemoroidala. Aceasta boala nemiloasa nu apare doar la soferii profesionisti. Boala este cei care lucreaza in constructii si ridica greutati mari si chiar si in randul femeilor gravide, din cauza sarcinii.

Noi ne dorim ca pe toti acesti oameni sa-i ajutam, atunci cand nu mai stiu ce sa faca si cand le este rusine sau teama sa mearga la doctor. Evident ca noi nu tinem locul unui doctor. Cu toate ca avem in spate sute de ore de cercetare in domeniul hemoroizilor, noi recomandam tuturor celor care au probleme cu aceasta boala, sa se adreseze unui cadru medical specializat. Va dorim multa sanatate si speram sa va fim de ajutor atunci cand aveti nevoie.