Hemoroizi externi

Sa suferi in liniste de hemoroizi interni sau externi este o absurditate. Este absolut logic si normal sa tratezi problema de la primele simptome pentru a nu se agrava. Daca nu faci nimic, hemoroizii vor evolua pentru ca daca ii ignori nu inseamna ca nu mai sunt acolo. Iar daca tot amani, nu faci decat sa te asiguri ca vei suferi mult mai mult din cauza acestor hemoroizi externi, pana cand vei fi nevoit sa apelezi la un medic de specialitate.

Majoritatea oamenilor nu cauta ajutor de specialitate daca observa semne ca sufera de hemoroizi, in stare incipienta, si astfel prin agravarea lor, ajung sa fie afectati de hemoroizii externi, mult mai durerosi. In acest stadiu, pacientii devin practic fortati de imprejurari sa consulte un medic specialist in problema hemoroizilor si vor fi nevoiti sa infrunte nu doar durerea fizica, ci si cea psihica provocata de durerea de a expune acele zone sensibile altor priviri.

Totusi, daca esti atat de stanjenit de problema hemoroizilor incat nu ai de gand sa vorbesti cu nimeni despre tratament, atunci iti recomandam sa te gandesti la faptul ca vizita la medic este invitabila si problema hemoroizilor va da nastere unor complicatii medicale majore.

Un alt lucru pe care poti sa il faci daca suferi de hemoroizi externi este sa apelezi la o baie partiala dupa ce folosesti toaleta. Astfel, in loc sa folosesti hartie igienica uscata care nu poate decat sa inrautateasca conditia hemoroizilor, poti sa umpli cada cu apa doar cat sa iti acopere hemoroizii daca stai jos. Trebuie doar sa te asiguri ca apa este calduta si nu rece, aceasta este pana la urma tot o masura de igiena pentru a mai atenua dezvoltarea hemoroizilor in sine. In lipsa unei igiene stricte nu veti reusit sa ameliorati hemoroizii.

Deoarece hemoroizii sunt pana la urma o inflamare a tesuturilor, recomandam sa incepeti sa acordati o atentie sporita in ce priveste igiena zonei anale pentru ameliorarea senzatiei de disconfort provocata de hemoroizii externii. Igienizarea stricta a zonei anale – adica dus obligatoriu dupa fiecare scaun – este absolut esentiala pentru a reduce inflamatia.

O alta varianta la indemana ta pentru a incerca sa ameliorezi durerea si senzatia de disconfort provocate de hemoroizi este sa incerci sa nu exerciti presiune in vreun fel in zona anala. Asadar, daca orice altceva a dat gres, poti alege sa stai in pat cateva zile pentru a nu pune nici un fel de presiune pe zona anala, in special daca suferi de hemoroizi externi. In plus, inflamarea se va mai ameliora, iar tu vei fi cu siguranta mai fericit. Totusi trebuie sa ne gandim ca exista tratamente noninvazive (fara operatie chirurgicala) pentru hemorizi, care nu necesita intreruperea activitatii de zi cu zi. Merita sa stai imobilizt si sa suferi?

Exista mai multe tratamente pentru hemoroizii externi printre care se remarca ligaturarea cu benzi elastice.

Cel mai bun tratament este preventia! Nu astepta ca boala sa avanseze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *