Hemoroizi: intrebari si raspunsuri

Cum tratam hemoroizii?

In general, tratamentele naturiste sunt foarte eficiente, exista multe optiuni naturale pe care le poti adopta acasa, in combinatie cu tratamentul medical (daca este cazul).

Asigura-ti o alimentatie bogata in fibre si lichide cum ar fi apa sau sucuri naturale pentru a avea un scaun normal care sa nu inrautateasca conditia hemoroizilor si care sa le dea timpul necesar sa se vindece.

Pastreaza zona afectata de hemoroizi curata si uscata.

Fa miscare. Nu exercitii fizice grele, ci plimbari zilnice scurte.

Care sunt cauzele aparitiei hemoroizilor?

Cauza principala a inflamarii acestor vase de sange si deci a aparitiei hemoroizilor, este efortul depus in timpul folosirii toaletei. Daca nu ai o dieta sanatoasa si regulata, scaunul nu circula normal de-a lungul colonului si in plus, capata o consistenta tare, ducand chiar la constipatie.

Astfel, starea hemoroizilor de mici dimensiuni deja formati nu poate decat sa se inrautateasca.

Cauzele aparitiei hemoroizilor variaza, insa in general, ceea ce le determina formarea este exercitarea unei mari presiuni asupra vaselor de sange din zona anala si a rectului, fie in interior, fie in exterior. Aceste vene, care captusesc practic canalul anal si rectal, nu pot suporta o presiune foarte mare fara sa se inflameze. In momentul in care se poduce aceasta inflamare, se poate spune ca ai hemoroizi.

Daca nu se adopta nici o forma de tratament, conditia hemoroizilor se inrautateste din ce in ce mai mult, pana cand scaunul ajunge sa impinga hemoroizii in jos. Si astfel se formeaza hemoroizii externi, extrem de durerosi.

Exista si alte cauze pentru dezvoltarea hemoroizilor:

Greutatea corporala – Greutatea excesiva a unei persoane obeze pune si mai multa presiune pe vasele de sange din zona afectata de hemoroizi, ducand la agravarea conditiei acestora.

Sarcina – Hemoroizii care apar pe durata sarcinii sunt un lucru obisnuit pentru femeile insarcinate din cauza excesului de presiune exercitata asupra rectului ca urmare a greutatii fetusului din pantece.

O dieta saraca in fibre si lichide – Ambele au rolul de a face scaunul indeajuns de moale incat sa irite peretii canalului anal sau rectal. Astfel, se inlatura una dintre principalele conditii care duc la aparitia hemoroizilor.

Statul in picioare sau intr-o anumita pozitie – Si acest detaliu aparent nesemnificativ poate duce la aparitia hemoroizilor.

Consumul excesiv de alcool – Alcoolul deshidrateaza corpul si implicit, scaunul devine mult mai tare decat este normal, producand fisuri la nivelul vaselor de sange care captusesc peretii canalului anal, creand astfel conditiile necesare aparitiei hemoroizilor.

Boli de ficat – Oamenii care sufera de boli de ficat sunt predispusi la hemoroizi pentru ca digestia lor nu functioneaza corect si implicit, nu au un scaun normal, lucru ce favorizeaza aparitia hemoroizilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *