Hemoroizii externi

Hemoroizii externi

Hemoroizii apar atunci cand venele rectului sau anusului se inflameaza, din cauza constipatiei si eliminarii cu greutate a unui scaun. In functie de locul in care apar hemoroizii, ei pot fi interni sau externi. Cei externi se afla de obicei sub pielea care inconjoara anusul.

 Hemoroizii extrerni trombozati

Recunoasterea simptomelor hemoroizilor externi

Exista o serie de simptome pe care le poate avea o persoana care are hemoroizi. Simptomele tind sa varieze in functie de cat de grave sunt problemele legate de hemoroizi. Iata cateva din aceste simptome:

– mancarime in jurul anusului sau in zona rectala

– durere in jurul anusului

– noduli in apropiere sau in jurul anusului

– sange in scaun

 

Exista posibilitatea sa observati sangerari atunci cand mergeti la toaleta, pe hartia igienica sau pe vasul toaletei. Nodulii din jurul anusului se simt ca si cum ar fi niste umflaturi. Aceste simptome pot aparea si din cauza altor afectiuni. Daca credeti ca aveti hemoroizi, ar trebui sa faceti o programare la un medic specialist.

 Hemoroid extern

Care sunt cauzele hemoroizilor externi

Exista mai multe cauze diferite. Cea mai frecventa cauza a hemoroizilor este incordarea atunci cand eliminati scaune. Incordarea impiedica fluxul de sange in si din zona, ceea ce duce la colectarea de sange si de extindere a vaselor de sange. Constipatia severa sau diareea pot provoca aparitia hemoroizilor. In plus, femeile gravide pot avea un risc crescut de hemoroizi, din cauza presiunii pe care uterul o face asupra acestor vene.

 

Care sunt factorii de risc

Daca parintii Dumneavoastra au avut hemoroizi in trecut exista sanse sa aveti si Dumneavoastra. Hemoroizii mai pot fi cauzati de sarcina sau de imbatranire. Un medic specilist poate determina mai exact principalii factori care au dus la aparitia hemoroizilor. Orice va impulsioneaza sa va incordati in timpul tranzitului intestinal poate duce la aparitia de hemoroizi externi.

 hemoroizii externi

Cum sunt diagnosticati hemoroizii externi

Pentru ca multe simptome de hemoroizi externi pot fi de fapt cauzate si de alte afectiuni, cel mai indicat este sa faceti un examen amanuntit care va poate confirma daca simptomele pe care le aveti sunt de la hemoroizi. Medicul poate face o serie de analize pentru a confirma prezenta hemoroizilor externi langa anus. Aceste teste pot include:

– proctoscopia

– examen rectal digital

– colonoscopie

– sigmoidoscopie

– anoscopie

 

Prima data medicul poate sa faca un consult fizic pentru a vedea daca aveti vene umflate care pot cauza hemoroizi externi. Daca aveti hemoroizi externi, medicul ii poate vedea cand face acest consult. Medicul va putea prin proceduri ca anoscopie, colonoscopie, sigmoidoscopie sau proctoscopie sa examineze orice probleme posibile. Daca medicul suspecteaza ca aveti mai degraba hemoroizi interni decat externi, el poate face o anoscopie pentru a examina interiorul anusului.

 simptome hemoroizi externi

Tratarea hemoroizilor externi

Hemoroizii pot fi vindecati prin mai multe proceduri, in functie de cat de grava sau neplacuta este starea pacientului. Medicul Dumneavoastra va poate intreba daca aveti vreo preferinta pentru anumite tipuri de medicamente sau tratamente. Totul pentru a lua cea mai buna decizie pentru Dumneavoastra. Unele tratamente pe care vi le poate sugera medicul sunt: aplicarea de gheata pe zona pentru reducerea umflaturilor, creme pentru hemoroizi, supozitoare.

 

Aceste solutii pot fi de mare ajutor pentru persoanele care au hemoroizi mici. Daca problema Dumneavoastra cu hemoroizi este mai grava atunci medicul va poate sugera sa apelati la o interventie chirurgicala.

Tratamentele chirurgicale includ:

– intepartarea hemoroizilor (hemoroidectomie)

– arderea tesutului hemoroid (foto infrarosu, laser sau coagulare electrica)

– reducerea hemoroizilor (scleroterapie sau banda de cauciuc)

 

Care sunt pe termen lung perspectivele altor hemoroizi externi

Hemoroizii sunt o problema relativ comuna si nu sunt de obicei severi. Multi oameni se recupereaza foarte bine cu un tratament adecvat si in viitor nu au mai avut alte simptome. In cazurile severe de hemoroizi externi, poate fi nevoie de o interventie chirurgicala. Persoanele care au hemoroizi externi severi pot observa doar o reducere a hemoroizilor, in urma tratamentelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *