Hemoroizii trombozati – tratament

 Hemoroizii externi trombozati sunt extrem de deranjanti si foarte durerosi.

De regula, persoanele care sufera de hemoroizi trombozati apeleaza la interventii chirurgicale pentru a indeparta acesta problema.

Hemoroizii trombozati sunt printre cele mai grave forme de manifestare ale bolii hemoroidale. De aceea, persoanele cu astfel de hemoroizi trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.

hemoroizi trombozati

 Pacientilor le este  recomandat, ca, de indata ce observa aparitia bolii hemoroidale, sa o trateze foarte serios, intrucat in faza incipienta aceasta boala se poate trata foarte usor.

Tratamentul consta intr-o dieta bogata in fibre si vitamine, o hidratare buna a organismului si aplicarea unor unguente naturiste. Daca pacientii urmeaza aceste minime tratamente sunt sanse foarte mici ca hemoroizii sa se agraveze. Hemoroizii externi trombozati se diferentiaza de hemorizii interni prin prezenta cheagurilor de sange din interiorul lor. Aceste cheaguri de sange pot deveni extrem de periculoase, deoarece impiedica aproape in totalitate circulatia sanguina, provocand dureri foarte mari. Pacientii pot preintampina agravarea, si de ce nu si aparitia hemoroizilor prin mentinerea unui echilibru dietetic bazat pe fibre si vitamine. Hemoroizii externi trombozati sunt caracterizati ca fiind extrem de durerosi si fiind sesizabili prin aparitia sangerarilor in scaun sau pe hartia igienica.

Tratarea hemoroizilor trombozati

cum tratam hemoroizii trombozati

In procesul tratarii hemoroizilor externi trombozati este nevoie, in prima faza, de inlaturarea cheagurilor de sange si apoi tratarea vaselor de sange afectate. Deoarece hemoroizii trombozati sunt cazuri destul de grave, pentru tratarea acestora este absolut necesara o dieta bogata in fibre si obligatoriu trebuie eliminata constipatia. Dieta cu fibre este necesara chiar daca pacientii sunt nevoiti sa apeleze la o interventie chirurgicala. Odata cu adoptarea acestui regim bazat pe fibre, pacientii trebuie neaparat sa renunte la mancarurile condimentate. De asemenea, din meniul zilnic trebuie eliminate mancarurile care pot sa provoace constiaptie, aceasta fiind daunatoare pentru hemoroizi.

 In cele mai multe cazuri, hemoroizii trombozati se pot inlatura doar prin interventie chirurgicala. Pentru  ca pacientii sa stea linistiti si hemoroizii sa nu reapara, este necesar ca acestia sa se ingrijeasca mult mai atent imediat dupa operatie. Asadar, pacientii trebuie sa aiba grija ca zona afectata sa nu se infecteze si sa tina constipatia la distanta.

hemoroizii trombozati - tratament

Pentru a face acest lucru hidratarea cu apa sau ceaiuri este recomandata. Pe langa apa sau ceaiuri naturale, hidratarea se mai poate face si cu sucuri naturale. Pacientii trebuie sa aiba in vedere ca organismul nu se poate hidrata corespunzator cu orice fel de lichide. In cazul bolii hemoroidale pacientiilor le este strict interzis consumul de bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase sau orice alt lichid care favorizeaza constipatia. Desigur si igiena ocupa un loc important in procesul tratarii hemoroizilor trombozati iar aceasta se poate realiza cu ajutorul bailor de sezut. Pacientii sunt sfatuiti sa inlocuiasca celebra hartie igienica cu tampoane medicinale sau servetele umede. Toate acestea aducand un plus de igiena si confort pacientilor. Nu doar constipatia trebuie inlaturata, ci si diareea. Pentru a evita o diaree severa este recomandat ca pacientii sa nu abuzeze de consumul de laxative. Pentru a realiza acest lucru, pacientii trebuie sa evite pe cat posibil administrarea de laxative, eventual acestea putand fi administrate doar la sfatul medicului. De asemenea, compresele cu gheata pot fi extrem de utile in cazul hemoroizilor trombozati, acestea avand rolul de a calma durerile de moment si de a reda pacientilor o stare de confort. In completarea acestei masuri este recomandat ca pacientii sa faca si cateva bai calde de sezut, acestea avand rolul de a relaxa oarecum venele si de a reda mult ravnitul confort pacientilor.

tratarea naturala a hemoroizilor trombozati

 Exercitile Kegel reprezinta un adevarat izvor de binefacere in procesul ameliorarii si tratarii hemoroizilor trombozati, aceste exercitii putand reduce simtitor de mult durerea provocata de boala hemoroidala. Pentru ca toate aceste tratamente sa aiba efectele dorite, este imperios necesar ca pacientii sa aiba un consum ridicat de vitamine, lichide si fibre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *