Obiceiuri care va predispun la dezvoltarea bolii hemoroidale

Un stil de viata agitat si iregulat te poate face de susceptibil de aparitia hemoroizilor.

Printre cele mai importante cauze care determina aparitia hemoroizilor se numara constipatia. Acest lucru se intampla pentru ca persoana in cauza exercita o presiune foarte mare asupra vaselor de sange din zona anusului atunci cand foloseste toaleta. In timp, acestea slabesc si pot duce la formarea hemoroizilor.

Este important sa aveti o dieta echilibrata, bogata in fibre si lichide cum ar fi apa sau sucuri naturale, toate acestea pentru a avea un scaun normal care sa circule corespunzator prin canalul anal si care sa nu solicite in mod excesiv vasele de sange din zona anala care s-ar putea transforma in hemoroizi.

De stilul de viata agitat, mereu pe fuga, tine si stresul foarte mare la care este supus omul modern, care atrage dupa sine o tensiune arteriala ridicata. Iar tensiunea ridicata a fost identificata ca fiind o alta cauza a aparitiei hemoroizilor.

Legat de obiceiurile alimentare, s-a constatat de asemenea ca persoanele care au tendinta de a manca foarte condimentat sunt mai susceptibile de a fi afectate de hemoroizi.

Si nu in ultimul rand, un rol important in aparitia hemoroizilor il are factorul genetic. Daca cei din familia ta au fost afectati de hemoroizi, atunci si tu ai sanse destul de ridicate de a suferi de aceasta problema.

Asadar, daca aceste motive iti suna familiare, atunci trebuie sa ai grija pentru ca este posibil sa suferi de hemoroizi fara sa o stii inca. Asta pentru ca in stadiul incipient hemoroizii interni sunt foarte dificil de detectat. La inceput, o sa simti o senzatie de mancarime in zona anala si o sa poti observa o pata rosiatica, provocate de hemoroizi. Mai apoi acestea se vor intensifica, sporindu-ti disconfortul.

Ceea ce este important sa intelegi este ca, cu cat descoperi problema hemoroizilor mai devreme si cu cat actionezi mai prompt, cu atat vei suferi mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *