Operatia de hemoroizi – sfaturi utile

Operatia de hemoroizi se executa doar in cazul in care celelalte tratamente nu au dat rezultate. Acest tip de operatie este unul dintre cele mai dureroase si neplacute procedee medicale. Exista mai multe tehnici de extirpare a hemoroizilor si anume: ligatura cu benzi elastice, interventia chirurgicala clasica cu bisturiu sau operatia cu laser. Durerile cauzate de aceste interventii chirurgicale apar de indata ce efectul anesteziei a trecut. In majoritatea cazurilor, pacientii se pot intoarce acasa in aceeasi zi in care s-a efectuat interventia chirurgicala, dar pot exista si complicatii si atunci pacientul mai ramane internat sub atenta supraveghere medicala.

9oi2Dam

Ce trebuie sa faceti inainte de interventia chirurgicala

Inainte de efectuarea unei astfel de interventii este absolut necesar sa discutati toate amanuntele cu medicul Dumneavoastra. Foarte important: nu ezitati sa-l intrebati orice detaliu, medicul este obligat sa va raspunda la toate intrebarile privind boala si interventia chirurgicala. Este indicat ca inainte de operatia de hemoroizi sa nu va administrati aspirina sau alte medicamente care au un efect asemanator. De asemenea, evitati pe cat se poate sa stati in pozitia sezut timp indelungat. Inainte de interventia chirurgicala in sine, este necesar sa pregatiti locul. Mai exact anusul trebuie sa fie perfect curat. Pentru o curatire foarte buna, puteti face bai calde de sezut sau puteti folosi dusul, insa cu mare atentie pentru a nu irita si mai mult zona afectata.

Hemoroizi operati

Este necesar ca lenjeria intima sa fie din bumbac si sa fie putin mai larga. Pentru ca operatia de hemoroizi sa se poata desfasura in cele mai bune conditii, trebuie ca organismul sa fie oarecum pregatit. Acest lucru se va face cu o zi inaintea interventiei chirurgicale. Pregatirea organismului inseamna sa consumati doar lichide: apa, sucuri naturale, ceaiuri si supe. Orice alt tip de lichid este interzis.

86543509

Cum va fi dupa operatia de hemoroizi

In cele mai multe cazuri pacientii pot pleca acasa chiar in aceasi zi, avand in vedere ca nu se face o anestezie generala. Exista si cazuri mai complicate care necesita retinerea pacientului si efectuarea unei anestezii generale. Indiferent daca pacientul va pleca acasa imediat dupa operatie sau la cateva zile, va fi nevoit sa aibe o perioada de repaus de aproximativ 2 saptamani. In toata aceasta perioada nu are voie sa faca efort sustinut sau sa stea mult timp in pozitia sezut. Odihna este obligatorie dupa o interventie chirurgicala asupra hemoroizilor.

doctors-performing-surgery

Cei care tocmai au trecut printr-o astfel de experienta, dureroasa si neplacuta, vor fi nevoiti sa adopte o dieta alimentara bazata pe un consum ridicat de fibre si vitamine. Este nevoie de aceasta dieta pentru a evita constipatia. Tot pentru evitarea contipatiei este indicat ca pacientii sa se hidrateze foarte bine. Imediat dupa operatie ar fi bine daca pacientii ar evita sa calatoreasca, pentru ca o calatorie presupune stat timp indelungat in pozitia sezut, ceea ce nu este deloc bine.

Operatia de hmeoroizi

Trebuie subliniat faptul ca primul scaun pe care il veti elimina, dupa ce s-a efectuat interventia chirurgicala asupra hemoroizilor, s-ar putea sa fie ceva mai dureros si pot sa apara si anumite sangerari. Chiar daca ati fost supus unei astfel de interventii chirurgicale, asta nu inseamna ca grijile au luat sfarsit. In continuare trebuie sa mentineti o igiena foarte buna. Medicul care s-a ocupat de operatie va poate prescrie un unguent pe baza de nitroglicelina.

Sfaturi utile (1)

Este necesar sa aplicati aceasta crema dupa fiecare eliminare a scaunului si evident dupa ce locul a fost igienizat foarte bine. Mare atentie: nu folosit unguente pe baza de nitroglicelina fara acordul medicului Dumneavoastra, deoarece pot aparea anumite reactii adverse ( ameteli, dureri de cap sau scaderea brusca de tensiune ).

Cum decurge operatia

Avand in vedere majoritatea aspectelor neplacute care survin in urma unei operatii de hemoroizi, este recomandat ca aceasta boala sa fie prevenita sau tratata inca din faza incipienta.

3 comentarii la „Operatia de hemoroizi – sfaturi utile

 1. minus boboc

  Stimati Doctori MAM OPERAT IN GERMANIA DE DOUA SĂPTĂMÂNI NU STIU DACA A FOST CLASICA SAU PROFESIONALA METODE NOI..STIU CA AM DURERII DUPA SCAU NE AM AVUT SINGERARII DE PARCA AS FII FACUT UN AVORT SPONTAN IN BAIE TOTUL A FOST PLIN DE SINGE SII CHEAGURII DE SINGE…AM FOST DE URGENȚĂ LA SPITAL ..DUPA CARE AM PLECAT ACASĂ ZICANDUMI SA MA DUC A DOUA A ZII LA CONTROL LA SECTIA DE CHIRHRGIE DIN KLINIKA DORTMUND..NU MAM DUS DE FRICA ..ACESTI OAMENII NU AU INIMA LUCREAZA PE VIU DE PARCA AM FII ANIMALE …NU MIAU DAT NICI UN FEL DE ANTIBIOTIC CONTRA INFECTIEI SAU CEVA SAMI TRATEZ RANA DIN INTERIOR DUPA EXTIRPAREA HEMOROIZILOR …LOCUIESC IN GERMANIA ..DORTMUND POST 44145 NORDMARKT STRASSE NR 19 ..MA NUMESC MINUŞ BOBOC..VA ROG SAMI TRIMITETII POSTAL TOTUL NECESARPENTRU TRATAREA MEA DUPA ACEASTA OPERATIE DE HEMOROIZII……SII AM SA PLATESC LA LIVRAREA LOR SII ROG CA MEDICAMENTATIA SA FIE SCRIS MODUL DE FOLOSIRE SII DE CITE ORII SE ADMINISTREAZĂ..CU RESPECT VA MULȚUMESC SII IMI PARE RĂU CA NU AM LUAT LA CUNOȘTINȚĂ CA IN TARA MEA AVEM MAI MULTA SII MAI AVANSATĂ CEEA CE PRIVEȘTE OPERATIE DE HEMOROIZII……FARA DURE SII FARA OPERAȚIE DUREROASĂ …

  Răspunde
  1. hemodin Autor articol

   Stimare domn, nu va poate nimeni trata la distanta. Dupa o operatie pot fi numeroase complicatii. Trebuie sa fiti supravegheat de un doctor. Va dorim multa sanatate!

   Răspunde
 2. minus boboc

  Stimati Doctori MAM OPERAT IN GERMANIA DE DOUA SĂPTĂMÂNI NU STIU DACA A FOST CLASICA SAU PROFESIONALA METODE NOI..STIU CA AM DURERII DUPA SCAU NE AM AVUT SINGERARII DE PARCA AS FII FACUT UN AVORT SPONTAN IN BAIE TOTUL A FOST PLIN DE SINGE SII CHEAGURII DE SINGE…AM FOST DE URGENȚĂ LA SPITAL ..DUPA CARE AM PLECAT ACASĂ ZICANDUMI SA MA DUC A DOUA A ZII LA CONTROL LA SECTIA DE CHIRHRGIE DIN KLINIKA DORTMUND..NU MAM DUS DE FRICA ..ACESTI OAMENII NU AU INIMA LUCREAZA PE VIU DE PARCA AM FII ANIMALE …NU MIAU DAT NICI UN FEL DE ANTIBIOTIC CONTRA INFECTIEI SAU CEVA SAMI TRATEZ RANA DIN INTERIOR DUPA EXTIRPAREA HEMOROIZILOR …LOCUIESC IN GERMANIA ..DORTMUND POST 44145 NORDMARKT STRASSE NR 19 ..MA NUMESC MINUŞ BOBOC..VA ROG SAMI TRIMITETII POSTAL TOTUL NECESARPENTRU TRATAREA MEA DUPA ACEASTA OPERATIE DE HEMOROIZII……SII AM SA PLATESC LA LIVRAREA LOR SII ROG CA MEDICAMENTATIA SA FIE SCRIS MODUL DE FOLOSIRE SII DE CITE ORII SE ADMINISTREAZĂ..CU RESPECT VA MULȚUMESC SII IMI PARE RĂU CA NU AM LUAT LA CUNOȘTINȚĂ CA IN TARA MEA AVEM MAI MULTA SII MAI AVANSATĂ CEEA CE PRIVEȘTE OPERATIE DE HEMOROIZII……FARA DURE SII FARA OPERAȚIE DUREROASĂ … va mulțumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *