Operatia de hemoroizi si tehnica laser

Cand se va face o astfel de interventie chirurgicala

De regula, operatiile pentru indepartarea hemoroizilor se fac atunci cand celelalte tratamente nu au dat rezultatele asteptate. Acest lucru se poate intampla datorita faptului ca pacientul nu isi administreaza corect tratamentul si nu isi schimba modul de viata.

Este recomandat ca o interventie chirurgicala pentru indepartarea hemoroizilor sa se efectueaze doar asupra persoanelor care au hemoroizi de gradul 4 si uneori si asupra persoanelor cu hemoroizi de gradul 3.

cum se face operatia cu laser

Trebuie sublniat faptul ca o operatie de hemoroizi este extrem de dureroasa si implica cateva costuri suplimentare, fata de tratamentul standard ( aici ne referim la tratamentul naturist ). Pana sa ajungeti la o operatie pentru inepartarea hemoroizilor este cale lunga. In acest sens, in prima faza este indicat sa consultati un doctor specialist pentru a va putea comunica un diagnostic exact. Tot doctorul va va prescrie si un tratament adecvat bolii dumneavoastra.

De regula, pentru hemoroizii de gradul 1 si 2 se prescriu tratamentele naturiste. Aceste tratamente sunt pe baza de plante si au doar efecte pozitive asupra bunei functionari a intregului organism. Un tratament naturist se compune din: fibre alimentare, ceaiuri naturiste si o crema naturista.

Pe langa toate aceste tratamente este recomandat ca pacientii sa adopte si un stil de viata cat mai dinamic posibil. Asadar este indicat sa faceti cat mai multe exercitii fizice usoare si sa petreceti cat mai putin timp in pozitia sezut. Totodata, pe langa regimul alimentar echilibrat, hidratarea corespunzatoare si stilul de viata sanatos trebuie sa aveti si o foarte buna igiena anala.  In acest sens sunt recomandate baile de sezut. Acestea se pot face cu ceaiuri din coada soricelului sau coada calului. Daca urmati cu strictete toti acesti pasi cu siguranta boala hemoroidala va disparea foarte repede. Exista insa si pacienti care nu pot urma toti pasii acestui tratament si astfel boala se poate agrava si automat este nevoie de o intreventie chirurgicala.

operatia cu laser asupra hemoroizilor

Interventia cu laser asupra hemoroizilor

Interventia cu laser asupra hemoroizilor este una dintre cele mai utilizate proceduri de eliminare a hemoroizilor de gradul 3 si 4 ( care necesita operatie ). Se poate spune ca aceasta metoda de operatie este una dintre cele mai utilizate deoarece timpul de vindecare si de recuperare al pacientului este mult redus, desigur daca ne raportam la interventia chirurgicala clasica. O interventie cu laser asupra hemoroizilor presupune o foarte buna indemanare si acuratete a medicului care executa interventia. Spre deosebire de interventiile chirurgicale clasice, in cazul unei interventii chirurgicale cu ajutorul laserului, durerile post  – operatorii vor fi mai putin intense.

Cum se va realiza o astfel de procedura

Operatie de hemoroizi cu laser

Multumita tehnologiei laser de care dispune medicina, aceasta operatie este mult mai usor de facut. In acest sens, hemoroidul va fi vaporizat sau se va cauteriza. Cu ajutorul laserului se va introduce curent in vena sau venele afectate. Trebuie subliniat faptul ca operatia cu laser se poate efectua doar asupra hemoroizilor extreni. Desigur, la fel ca in urma oricarei interventii chirurgicale, pacientii nu sunt feriti de durerile post operatorii. In acest sens este bine sa discutati cu medicul inainte de efectuarea operatiei si sa va informati foarte bine in ceea ce priveste riscurile la care va supuneti.

tehnica laser

Dupa efectuarea unei astfel de interventii chirurgicale, pacientul va putea pleca acasa intr-un timp foarte scurt. De asemenea, cei care se supun unei astfel de interventii, trebuie sa adopte un tratament post  –  operator. Tratamentul post – operator consta in consumul a minim 20 – 30 grame de fibre alimentare in fiecare zi. Din categoria tratamentului post – operator face parte si hidratarea. Aceasta se poate face cu apa, ceaiuri sau sucuri naturale. Chiar daca ati efectuat o astfel de interventie chirurgicala, este necesar sa nu reveniti la stilul de viata static, insa nici sa depuneti un efort mare sau sa ridicati greutati foarte mari.

2 comentarii la „Operatia de hemoroizi si tehnica laser

  1. Ciinaru Nicolae

    Am hemoroizi interni intre gradele 2 si 3,nu am dureri,sangerari rare,dupa scaun trebuie sa strang anusul de 2,3 ori pt a reintra la loc hemoroizii…in acest caz,exista vreo posibilitate de vindecare fara operatie?Sau ce operatie ar trebui sa fac? Multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *