Pe cine nu afecteaza hemoroizii ?

Primul simptom al aparitiei hemoroizilor este durerea, in principal cea din timpul scaunului. Unora, teama de durere poate sa le provoace constipatie, ceea ce duce, bineinteles, la agravarea situatiei.
Celor ce sufera de hemoroizi le este foarte greu sa stea jos, si orice tuse, cat de mica, le provoaca dureri infernale.

Care sunt persoanele predispuse la hemoroizi?

Opinia generala este ca de hemoroizi sufera mai ales persoanele care stau mult pe scaun, insa medicina avansata sustine ca si persoanele care stau mult timp in picioare sufera de hemoroizi. Astfel, sezutul nu e neaparat cauza. Hemoroizii afecteaza foarte multe categorii de oameni: scriitori, ziaristi, soferi, ingineri, vanzatori, cei care ridica greutati si femeile insarcinate.

Anumite excese pot determina aparitia hemoroizilor

Hemoroizii pandesc si femeile in perioada sarcinii si in timpul nasterii. In perioada de sarcina, uterul se mareste, necesita o cantitate mare de sange in zona bazinului inferior, greutatea creste si toate acestea duc la apasarea pe intestinul gros, largind vasele de sange, ceea ce poate conduce la aparitia hemoroiziilor.

Ca sa nu mai vorbim de insusi momentul nasterii, in timpul contractiilor, presiunea interna asupra partii inferioare a abdomenului si a bazinului este foarte mare, ceea ce poate provoca aparitia nu numai a hemoroizilor, dar si a fisurii anale.

Trebuie sa stiti ca mancarea foarte condimentata si iute (dar si alte alimente precum mancarea de tip fast-food) stimuleaza aparatul digestiv, ceea ce duce la o cerinta crescuta de sange in pentru functionarea corecta si terminarea digestiei. Daca se mai adauga si cateva pahare de alcool la mancarea grasa si condimentata, atunci problema se inrautateste si mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *