Tipuri de operatii hemoroizi

Operatia de hemoroizi

In multe cazuri, hemoroizii se pot trata eficient prin dieta, o buna igiena si medicamente. Totusi, in unele cazuri, dieta si medicamentele nu sunt suficiente. Persoanele care nu raspund la tratamentele non-chirurgicale ar putea scapa de hemoroizi apeland la o interventie chirurgicala.

Tipuri de operatii de hemoroizi

Operatie ar trebui avuta in vedere in special de persoanele care au hemoroizi mari, durerosi sau care sangereaza. Optiunile sunt:

cum se fac operatiile de hemoroizi

Hemoroidectomie

Operatia de eliminare a hemoroizilor se numeste hemoroidectomie. In timpul operatiei, medicul face incizii in jurul anusului pentru a indeparta hemoroizii. Oamenii care aleg sa faca aceasta operatie li se face o anestezie locala ( pacientul este treaz, dar este relaxat in timpul operatiei pentru ca zona operata este amortita ) sau o anestezie generala ( caz in care pacientul este anesteziat si doarme in timpul operatiei ). Hemoroidectomia este in general o  procedura care se realizeaza ambulatoriu iar pacientii pot merge acasa in aceeasi zi. Operatia amelioreaza de obicei durerea, inflamatia, sangerarea si senzatia de mancarime cauzate de hemoroizi, dar un dezavantaj al acestei metode este faptul ca inciziile sunt facute intr-o zona extrem de sensibila si este posibil sa fie nevoie de copci, iar zona poate deveni dureroasa.

extirparea hemoroizilor

Procedura pentru prolaps si hemoroizi (PPH)

PPH este o procedura minim invaziva pentru tratarea hemoroizilor si/ sau prolapsului, o afectiune in care hemoroizii sau tesutul anal aluneca inspre canalul anal. In timpul acestei proceduri, se foloseste un dispozitiv de capsare pentru a repozitiona hemoroizii si se impiedica sangerarea. Fara sange, hemoroizii se vor contracta si vor disparea. Aceasta procedura muta practic hemoroizii in anus, intr-o zona in care exista mai putine terminatii nervoase, reducand astfel durerea.

Beneficiile PPH includ:

– mai putina durere

– recuperare mai rapida

– mai putina mancarime si sangerare

– complicatii mai putine.

Alte optiuni contra hemoroizilor

  1. Laser. Se foloseste un fascicul special, cu laser pentru a arde tesutul hemoroidal.
  2. Banda de cauciuc. Se plaseaza o banda de cauciuc in jurul bazei hemoroizilor. Aceasta stopeaza alimentarea cu sange si determina disparitia hemoroizilor.
  3. Scleroterapia. Este o solutie chimica care se injecteaza in jurul vaselor de sange care alimenteaza hemoroizii pentru ai micsora si in cele din urma pentru ai distruge.

Desi aceste proceduri ar putea avea ca rezultat mai putina durere si mai putine complicatii, operatia de hemoroizi ( hemoroidectomia ) da rezultate mai bune pe termen lung. Discutati cu medicul Dumneavoastra pentru a vedea ce procedura este mai potrivita in cazul Dumneavoastra.

hemoroizi

Care sunt riscurile operatiilor de hemoroizi?

Operarea hemoroizilor este foarte comuna si este considerata sigura. Cu toate acestea, orice interventie chirurgicala are anumite riscuri, inclusiv:

– Sangerarea

– Infectia

– Reactia la anestezie.

Mai mult, pacientii pot avea unele probleme de urinare din cauza durerilor dupa o interventie chirurgicala. Este dificil sa te relaxezi in timp ce urinezi dupa o operatie. Sfincterul anal poate fi afectat de operatie, lucru care creaza durere si/ sau incontinenta fecalelor. Incontinenta fecala este incapacitatea de a controla intestinele, ceea ce duce la eliberarea involuntara a scaunelor si a gazelor.

Tratarea durerii dupa operatia de hemoroizi

Dupa o interventie chirurgicala, pacientii se plang in general de durere mai ales in timpul tranzitului intestinal. Pentru ameliorarea durerii se pot folosi analgezice ( de exemplu paracetamol ) si/sau ibuprofen. Nu luati nici un medicament fara aprobarea medicului Dumneavoastra. Baile calde pot ajuta la ameliorarea durerii. In cele mai multe cazuri, durerea dureaza aproximativ doua saptamani dupa operatia de hemoroizi. In alte cazuri, poate dura trei pana la sase saptamani pentru o recuperare completa.

tipuri de oparatii de hemoroizi

Cat de eficienta este o interventie chirurgicala de hemoroizi?

In cele mai multe cazuri operarea hemoroizilor este eficienta. Dar este important sa tineti o dieta bogata in fibre, sa mentineti o buna igiena ca sa evitati constipatia ce poate provoca noi hemoroizi.

Cand trebuie sa ajungeti la medic din cauza hemoroizilor

Daca aveti hemoroizi ar trebui sa mergeti la medic imediat ce observati unul din urmatorele simptome:

– sangerare abundenta

– incpacitatea de a urina

– febra

– incapacitatea de a elimina un scaun

Cum sa preveniti reaparitia hemoroizilor?

Cel mai indicat este sa aveti grija sa eliminati scaune moi care sa nu necesite incordare. Tineti o dieta bogata in fibre si beti multe lichide ( 6-8 pahare in fiecare zi ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *