Tratamentul post operator pentru hemoroizi

Cand este necesara operatia de hemoroizi

Operatia pentru indepartarea hemoroizilor este una dintre cele mai dureroase interventii chirurgicale care poate fi suportata de catre pacienti.  Odata cu trecerea efectului anesteziei apar durerile post operatorii. Aceste dureri sunt foarte intense, de aceea operatia de hemoroizi nu este tocmai recomandata. Interventia chirurgicala pentru indepartarea hemoroizilor se va face doar in ultima instanta, atunci cand celelalte tratamente nu au dat rezultate.

De regula interventia chirurgicala pentru indepartarea hemoroizilor se executa in cazul in care suferiti de hemoroizii de gradul 4. Exista insa si situatii in care interventiile chirurgicale se impun si cazul hemoroizilor de gradul 3. Hemoroizii de gradul 1 si 2 sunt forme usoare ale acestei boli. Trebuie subliniat faptul ca hemoroizii de gradul 1 si 2 se pot trata chiar de la domiciliul pacientului, cu ajutorul unui tratament naturist.

hidratarea post operatorie

Inainte de a face o astfel de interventie chirurgicala este necesar sa-l intrebati pe doctorul care se ocupa de dumneavoastra, absolut toate aspectele care tin de interventia chirurgicala in sine.

Tratamentul post operator

Majoritatea pacientilor se pot intoarce acasa chiar in aceeasi zi in care a fost efectuata operatia. Bineinteles ca exista si cazuri mai grave care necesita o anestezie generala si implictit internarea cateva zile in spital.

Asemanator oricarei operatii si in cazul operatiei de hemoroizi trebuie urmat un tratament post operator. Trebuie precizat faptul ca tratamentul post operator este unul destul de usor, care este benefic pentru intreg organismul.

stadiul hemoroizilor

Tratamentul post operator se compune in mare masura din produse naturiste. De asemenea, aceste produse sunt recomandate si pentru preventia bolii hemoroidale. Produsele naturiste se pot gasi foarte usor, iar in comparatie cu produsele medicamentoase sunt extrem de ieftine.

  • Cei care au suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea hemoroizilor trebuie neaparat sa evite constipatia. Acest lucru se poate face doar printr-un aport insemnat de fibre. Acestea au rolul de a usura disgestia si astfel pacientii vor putea elimina foarte usor scaunul. Doctorii recomanda un consum de aproximativ 20- 30 grame in fiecare zi. Fibrele se pot consuma dizolvate intr-un iaurt. De asemenea, este indicat sa consumati fructe si legume proaspete, deoarece acestea au un aport considerabil de vitamine.

tratament bun pentru hemoroizi

  • O alta forma de tratament post operator este hidratarea organismului. O buna hidratare inseamna un consmum de minim 2 litri de lichide in fiecare zi. Lichidele cu care trebuie sa va hidratati sunt: apa, supe facute acasa, sucuri naturale si desigur ceaiurile naturiste. Este recomandat sa evitati consumul de bauturi alcoolice, cafea, bauturi carbogazoase sau orice alta bautura care poate favoriza aparitia constipatiei.
  • Dupa eliminarea scaunelor este necesar sa curatati foarte bine zona. In acest sens sunt indicate baile de sezut. Pentru efectuarea acestor bai de sezut este recomandat sa utilizati ceaiul obtinut din planta coada calului cau coada soricelului. Este de preferat sa utilizati o hartie igienica cat mai moale sau hartie igienica umeda, in caz contrar puteti irita zona anala, ceea ce este total neindicat.
  • Dupa efectuarea bailor de sezut, puteti aplica o crema, desigur tot naturista. Crema se va aplica intr-un strat subtire, direct pe zona afectata printr-un masaj usor. Aceasta crema va diminua durerile post operatorii si va crea o stare de confort.
  • De asemenea, dupa efectuarea operatiei de hemoroizi este recomandat sa evitati sedentarismul. Toti pacientii trebuie sa stie ca sedentarismul are doar efecte negative. Este indicat sa nu petreceti foarte mult timp in pozitia sezut, fie ca stati pe un scaun sau pe vasul de toaleta. Pentru evitarea sedentarismului este recomandat sa faceti cateva exercitii fizice ( exercitiile kegel ) sau plimbari relaxante.

tratament naturist post operator

  • Totodata, dupa interventia chirurgicala pentru indepartarea hemoroizilor nu trebuie sa depuneti foarte mult efort. In acest caz este recomandat sa evitati ridicarea greutatilor foarte mari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *