Viata dinamica si hemoroizii

Hemoroizii sunt o problema care afecteaza o mare parte din populatia lumii ( in special pe cei trecuti de prima tinerete ). Nu doar populatia in varsta este afectata de aceasta boala ci si populatia tanara.  Aici ne referim la cei care au o alimentatie total necorespunzatoare, o slaba hidratare si desigur un mediu de lucru si o viata statica.

Legatura dintre o viata dinamica si hemoroizi

Se stie foarte bine faptul ca sportul ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii. Ei bine si in cazul hemoroizilor sportul sau exercitiile fizice ajuta foarte mult. Specialistii din acest domeniu au facut foarte multe studii. Ttoate studiile indica faptul ca persoanele care fac sport in mod regulat prezinta un risc foarte mic de a face hemoroizi. Tot aceste studii arata ca persoanele care au hemoroizi se vindeca mult mai repede daca pe langa tratamentul adecvat acestia adopta si un stil de viata dinamic.

dureri provocate de hemoroizi

Ce inseamna un stil de viata dinamic

In principiu un stil de viata dinamic inseamna minim o ora de exercitii fizice in fiecare zi. Exercitiile fizice pot consta in: mersul la sala de fitness, alergatul prin parc sau de ce nu plimbarile relaxante.

De asemenea, un stil de viata dinamic inseamna ca atunci cand depuneti o munca sedentara, dupa fiecare ora petrecuta pe scaun sa va ridicati si sa va plimbati sau sa faceti cateva genoflexiuni.

Un stil de viata dinamic, inseamna si practicarea unui sport. Puteti practica sportul de performanta sau doar sportul ca si hobby. Indiferent de ce mediu de viata dinamic alegeti, toate acestea inseamna sanatate, deci fara hemoroizi.

exercitii fizice pentru indepartarea hemoroizilor

Ce exercitii fizice trebuie facute pentru prevenirea si indepartarea hemoroizilor

Diferite tipuri de exercitii fizice isi pot pune amprenta in procesul tratarii sau prevenirii bolii hemoroidale. Aici ne referim la exercitii fizice precum, fandari, genoflexiuni sau orice alt tip de exercitiu care nu necesita ridicarea de greutati foarte mari si care nu pune o presiune crescuta pe zona anala.

De asemenea, exercitiile Kegel sunt unele dintre cele mai recomandate exercitii fizice pentru prevenirea si indepartarea bolii hemoroidale. Exercitiile Kegel sunt benefice atat pentru femei cat si pentru barbati. Aceste tipuri de exercitii sunt recomandate chiar si pentru femeile insarcinate. Este bine – cunoscut faptul ca femeile gravide sunt mai expuse bolii hemoroidale, din cauza greuatii prea mari care pune o presiune crescuta pe zona anala. Pentru a mai diminua din riscul de a face hemoroizii este indicat ca toate femeile gravide sa faca astfel de exercitii fizice. Totodata aceste exercitii va vor relaxa foarte mult.

exercitii pentru hemoroizi

Tratamente ajutatoare pentru indepartarea bolii hemoroidale

In cazul in care aveti probleme cu boala hemoroidala, este necesar sa adoptati si astfel de tratamente, bineinteles pe langa exercitiile fizice. Aceste tratamente sunt foarte usor de facut si practic ele ajuta intreg oragnismul.

Una dintre principalele forme de tratament in cazul in care aveti hemoroizi este un consum ridicat de fibre si vitamine. Firbele si vitaminele sunt absolut esentiale pentru organism si pentru tranzitul intestinal. Cu ajutorul fibrelor veti putea avea un scaun mai moale si mai usor de eliminat si astfel zona anala nu se va mai irita.

O hidratare foarte buna este absolut obligatorie si asta nu doar in cazul celor care sufera de hemoroizi. O buna hidratare este benefica pentru tot organismul. Hidratarea se poate face doar cunsumand zilnic minim 2 litri de apa, ceaiuri naturale sau sucuri naturale. In nici un caz hidratarea nu se poate face cu bauturi alcoolice sau bauturi carbogazoase.

viata dinamica si hemoroizii

Baile de sezut si cremele naturiste reprezinta o alta solutie salvatoare in procesul tratarii hemoroizilor. Este recomandat sa faceti aproximativ 4 bai de sezut in fiecare zi. Dupa efectuarea bailor de sezut puteti aplica un strat subtire de crema naturista. Acesta va va calma instant durerile si mancarimile provocate de hemoroizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *